Een goed begin is het halve werk

Een weekje vakantie, de laatste winter dag (1 maart begint de meteorologische lente) en vrije tijd. Dus met buien die af en aan voorbijtrekken en afgewisseld met een zonnetje, perfect weer voor de landschapsfotograaf. Op regen kun je je kleden en met voldoende droge doeken kun je ook best met filters werken, want de fraaie wolken nodigden daartoe uit.

Mijn fototas had ik ’s ochtends vroeg al klaargezet en daarna lekker wat zitten lezen. Rond de klok van 12 uur toen de lucht er steeds fraaier uit begon te zien, kon ik het niet laten om in de auto te stappen en naar een plekje bij de Waal in Nijmegen te gaan kijken. Na een stukje wandelen langs de waal en een eerste bui over me heen hebben laten trekken een mooi perspectief gevonden. Een eerste foto zonder filters, dan één met een polarisatiefilter en vervolgens een grijsverloopfilter. Alles klopt, totdat ik me besef dat het wel een perfecte lucht op dat moment was om weer eens te werken met een 6- of 10-stops filter en dus ‘lange sluitertijden’.

Maar dan open ik mijn rugtas, waar is mijn draadloze draadontspanner? Ach shit! Vergeten! De knoopcelbatterij was leeg en na het plaatsen van een verse batterij weer vergeten in de tas terug te steken. Maar geen nood aan de man, we hebben ook nog een Trigger Trap in de tas en een smartphone bij de hand. Dus met weer een bui over me heen de Trigger Trap aangesloten. Filters droog gemaakt, de 10-stops X-stopper erop en…………….chips! Géén werkende de TriggerTrap…wat ik ook probeerde, zonder resultaat, dus een exposure van 2 minuten zat er niet in vandaag, dus geen ‘lange sluitertijden’. Balen maar ja het is niet anders.

Details

Zo zie je maar weer – het zit ‘m soms in de details van de voorbereiding. Wat bleek nu, mijn iPhone stond op EU-geluidsinstelling en dus kon de Trigger Trap de camera niet activeren. Nooit aan gedacht in het veld en zal me nu ook niet meer zo snel gebeuren. Ook de draadloze afstandsbediening zit weer in de tas. Ondanks dat lange sluitertijden dus geen creatieve optie waren vandaag, wel genoten van deze fraaie laatste winterse dag en het af en toe fraaie licht dat ik dan maar in een panorama foto heb vastgelegd.

Vergeet jij weleens iets? Laat dan hieronder je reactie achter.

 

 

error: Content is protected !!