Dit weekend vond de prijsuitreiking van de Cewe fotowedstrijd Made in Holland 2018 plaats. Als locatie ditmaal het Nederlandse Spoorwegmuseum in Utrecht. Uit ruim 3.300 inzendingen werden gedurende 10 weken iedere week 15 foto’s geselecteerd. Dus in totaal waren er 150 foto’s genomineerd en het merendeel van de inzenders was naar Utrecht gekomen naar de prijsuitreiking. In deze blog een verslag van letterlijk en figuurlijk een Made in Holland dag in tekst en beeld.

Na het winnen in 2015 van deze fotowedstrijd met mijn foto van de Posbank en de bloeiende heide, was ik dit jaar met twee foto’s genomineerd. Ik heb van de 10 mogelijkheden om een foto in te zenden, zes keer een foto ingezonden. Uiteindelijk werd ik twee keer genomineerd. Daar ben ik best trots op.

Nominatie Made in Holland CeWe foto awards 2018 

De eerste nominatie behaalde ik met een foto die ik in Juli van dit jaar fotografeerde van het Mariakapelletje op de heuvel in Bemmel, omringd door graanvelden en een fraaie zomerse zonsondergang. Over deze foto lees je alles in het blog wat ik er toen aan wijde.

zomers landschap, graanveld, maria kapelletje

Een in mijn ogen typisch Hollands beeld


De tweede foto die me een nominatie opleverde was een herfstfoto die ik november 2017 schoot in het park van Paleis het Loo. Over dit park, bos is nu enige ophef omdat dit gebied de aankomende drie maanden waarschijnlijk voor het publiek afgesloten wordt, zodat de koninklijke familie er exclusief gebruik van kan maken…. 

Paleis het Loo, herfst, Made in Holland, nldazuu, bosfotografie, CEWE Photo Awards 2018

De tweede foto waarmee ik genomineerd was. Een foto genomen afgelopen herfst 2017 in het fraaie park van paleis het Loo

Made in Holland altijd prijs

Helaas won ik met beide genomineerde foto’s geen prijzen. Wel ben ik trots dat ik weer genomineerd was. En het leuke is, de prijsuitreiking toont mooie serie foto’s om vervolgens erna te kunnen genieten van een leuk dagje uit, inclusief een heerlijke kop koffie en versnapering. Ook de traditionele goodiebag met fotoboek met alle genomineerde foto’s erin in de bekende rode tas ontbrak ook dit jaar niet. Kortom, meedoen levert altijd iets leuks op. Want vergeet ook niet dat je meestal op de locaties waar de prijsuitreiking plaatsvindt ook heerlijk met je fotografie hobby kunt bezig zijn. Of gewoon een gratis gezellig dagje uit ervan kunt maken met je familie. Ik koos voor het eerste en heb in het museum alleen maar met de Sigma Art FE 1.4/50 mm. gefotografeerd J

Made of Holland

Na mezelf ruim anderhalf uur vermaakt te hebben in dit toffe en fotogenieke museum, waar je zowel binnen als buiten veel te zien is,  was het tijd om verder te gaan. Via Instagram, wat ik een steeds leuker medium begin te vinden, was ik molenviergang van Aarlanderveen tegen gekomen. Deze is de hele maand uitgelicht, dus had ik me voorgenomen om overdag eerst maar eens poolshoogte te gaan nemen. En dat resulteerde in een heerlijke wandeling met de FE 4/24-105 mm. lens en polarisatiefilter. Waarom ik achteraf nog mijn rugtas en statief mee heb lopen sjouwen is me achteraf gezien een raadsel. Tevens een belangrijke les voor me om meer te leren vertrouwen in minder materieel…want body + lens + polarisatiefilter waren voor deze typische Made in Holland foto’s meer dan genoeg. Hoe doe jij dat?

Molenviergang Aarlanderveen, poldermolens, het Groene Hart

Na afloop van de CEWE Photo Awards 2018 en typisch Made in Holland plaatje zelf kunnen schieten

Impressie van de Made in Holland dag

 

error: Content is protected !!