De ochtend begon zonnig, maar wel moest ik het winterse gereedschap van de ijskrabber hanteren. Dus direct mijn kans schoon gezien om een paar opnames te maken met de majestueuze Sigma Art 50 mm. f/1.4. Lekker abstract.

Blue abstract. Sigma ART 50 mm. f/2.0 1/400e ISO100

Maar toen ik vanavond thuis kwam en zag dat het helder was even naar buiten om een blue hour te schieten van een bekend plekje om de hoek. Blue hour fotografie is toch wel iets wat ik erg gaaf blijf vinden om te doen. Ik verheug me nu al op vrijdagavond als ik met fotobuddy Patrick erop uit mag en erna lekker een Griekje pakken in de vaste ‘stamkroeg’ van Maarten. Dus vanavond even geoefend of ik het nog kon. Maar ook om te zien hoe de Sigma zich gedraagt in het blauwe uur op deze lokatie. Dit had ik eigenlijk niet hoeven doen want twee weken geleden kon ik dit ook al ervaren in de praktijk toen ik dag 7: blauw en wit in Deventer beleefde. En de titel van vandaag moest wel blue heten, want het was vanmorgen op mijn auto blauw van de ochtendkou en vanavond een heerlijke blue hour kunnen doen.

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!