Wat een kreet, Gamechanger. Vanmorgen toen ik onderweg was naar Utrecht Mediaplaza voor de 12e editie van Logistiek manager van het Jaar verkiezing was er bij Edwin Evers een item over kantoortermen waar je jeuk van krijgt. Ik zal niet direct zeggen dat ik hier jeuk van krijg, maar het is wel een typisch woord.

Gamechanger

Wat er mee bedoelt werd in mijn ogen,  is hoe er zaken zijn of dingen gebeuren die het spel veranderen. Dat vraagt in geval van logistiek om ‘managers of leiders’ die bevlogen zijn, aanpassingsvermogen en drive hebben om de dingen anders te doen en de uitdagingen aan te gaan. Enfin als vertegenwoordiging van Toyota Material Handling heb ik afgelopen weken samen met Shell en Manpower input gegeven aan deze workshop. Lees ook mijn blog Dag 19: Neyenrode. En dus een boeiende dag gehad in het fraaie hi-tech Mediaplaza in de Jaarbeurs te Utrecht en dus tussen de bedrijven door foto’s gemaakt.

Mediaplaza Utrecht. Zeiss Planar 50 mm. f/2.8 1/13e ISO100

Carl Zeiss Planar 50 mm. f/1.4 ZE 

Gisteren kreeg ik van Ed Coenen zijn Carl Zeiss Planar 50 mm. f/1.4 ZE in bruikleen. Een lichtsterk objectief f/1.4 maar zonder autofocus. Wat een gamechanger deze lens. Niet direct in beeldkwaliteit, want de Sigma Art 50 mm. f/1.4 blijft onovertroffen. Maar de manual focus vraagt om een andere manier van fotograferen. De eerste 15 foto’s binnen zat ik er compleet naast. Ik dacht goed scherp gesteld te hebben, maar helaas zat ik er goed naast. Gaandeweg de dag ging het me al beter af, maar het licht maakte de uitdaging compleet. Uiteindelijk toch wat fatsoenlijks kunnen fotograferen, gelukkig bleven de dames stil zitten.

Ladies. Zeiss Planar 50 mm. f/2.8 1/80e ISO2000

Op de terugweg ben ik vanuit Utrecht via de Betuwe, terug gereden om te kijken wat de stand van zaken met de bloesem is. Ik zeg nog een paar warme dagen en we kunnen los. 🙂

 Zeiss Planar 50 mm. f/2.8 1/1600e ISO100.

Impressie van vandaag

error: Content is protected !!