Van bootje gemist naar bootje halen…

Vanavond na een drukke avondspits toch maar de afslag Heteren genomen en na enig twijfelen de Drielsedijk gekozen richting Arnhem. Niet vanwege de mooie route. Nee vooral omdat ik nog een poging wilde wagen nu de vizierschuiven van het stuwcomplex door de hoge waterstand van de Rijn nog geheven zijn, een foto te maken in ‘mooi’ avondlicht met een schip onder de stuwen te zien varen en dit dan te fotograferen. In mijn laatste blog, bootje gemist kon je nog lezen dat ik het moment gemist had in verband een geblokkeerde SD kaart.

PRECIES OP TIJD

Zoals je ziet in bovenstaande foto, de aanhouder wint. 🙂  Als je vanuit Heteren over de dijk richting Arnhem rijdt dan zie je het Stuwcomplex met de geheven vizierschuiven al direct liggen. Op een zeker moment ontwaarde ik in de verte een schip. SPANNING en SENSATIE bij me.  En ik moet eerlijk bekennen, automatisch ging mijn gaspedaal iets verder dan gebruikelijk en misschien wel toegestaan naar beneden 😉 Zelf dacht ik ‘Dit kon weleens krap worden en ga ik het wel halen?!!’. Dus ik stop de auto op tijd op het vaste stekkie, met mijn ‘nette’ van Bommels over het overstapje over het hek geklommen en een sprintje naar voren getrokken….. en PRECIES op tijd met werkende camera (wederom de Canon G7X) met de juiste instellingen (sluitertijd vooral) kon ik de passage door het Drielse Stuwcomplex van schip Somnium vastleggen 🙂

Mooie van dit moment is natuurlijk dat het schip er doorhéén kruist, maar ook dat de zon perfect het stuwcomplex verlicht. Daarna nog een stukje verder gereden en ook nog even de Stuwen van een iets grotere afstand gefotografeerd met de zon mooi tussen de Rijn en de vizierschuiven van het Stuwcomplex.

Kortom, mission accomplished, de aanhouder wint… de volgende uitdaging is dit tafereel vast te leggen met een schip die stroomopwaarts kruist in plaats van stroomafwaarts.

Bekijk onderstaand de foto’s van vanavond. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

error: Content is protected !!