Mist, afgelopen dinsdag was het weer zover…. mistige weercondities. Voor het verkeer en alle mede forenzen een verschrikking. Files, aanrijding en dus vertragingen, tot Schiphol aan toe. Voor mij -als ik de gelegenheid heb- hèt moment om de cameratas en statief te pakken en er op uit te gaan.

Je kon er de klok op gelijk zetten dat het zou gebeuren, op diverse weersites werd vorst voorspelt, maar ook dat er zon zou komen. Dinsdagochtend had ik even die gelegenheid om te fotograferen. Was die zondag ervoor  toevallig in park Klarenbeek geweest (lees ook mijn verkennen) en bedacht me dat daar wellicht tussen de glooiende hellingen wel wat mist zou hangen. Hoe hoger en noordelijker ik kwam des te minder mist 🙁 ik werd er al behoorlijk onrustig van en bedacht me “het zal toch niet zo zijn dat…”!  Aangekomen op mijn bestemming weinig directe mist zoals ik had gedacht dat het zou zijn, ook niet in het laantje naar beneden toe waarop ik gehoopt had. Maar wel de stad zelf die in de nevel hing, met precies de Eusebius die er bovenuit priemde. De zon liet zich al goed gelden, en aangezien ik schuin op het licht stond, was het een perfect moment om het magische van mist te gebruiken in mijn fotografie.

Camera techniek in de mist

Qua camera techniek  niet zo héél spannend; statief, telelens (70-200 mm. of 50 mm.) en M-stand mt een stopje van +0,3 tot +1Ev overbelichten. Scherp stellen met Manual Fcous en omdat scherpte diepte niet zo erg spannend is, de mist vertroebeld toch al wat gespeeld met diafragma’s passend bij de telelens….. wilde de voorgrond scherp houden dus daar goed op gelet.  Onderstaand bekijk je de foto’s die ik kon maken en die dankzij de mistige condities weer een heel nieuw perspectief opleverden op Arnhem centrum. Ik had het er zo nog nooit gezien…. (bekijk hier de foto’s van de zondag) voordeel van de mist is dat de omgeving een ander perspectief krijgt en bepaalde storende elementen wat verhuld worden, waardoor het één en ander in een ander daglicht komt te staan.

[fb_like url=”” style=”standard” font=”arial” action=”like” width=”450″ height=”30″ position=”none”][tweet url=”” style=”none” font=”arial” action=”like” width=”450″ height=”30″ position=”none”]

error: Content is protected !!