Wat zou jij denken als je leest: aluminiumstunter? Eerder deze zomer kwam ik in contact met ze toen ik ervoor via topdoek.nl een grote afdruk besteld had. In deze blog mijn ervaring met een groot formaat afdruk die ik via aluminiumstunter.nl besteld heb van een van mijn mooiste foto’s van Arnhem.

Foto op aluminium

Zoals al in mijn vorige blog schreef in Topdoek of niet ben ik een leek op afdruk gebied. Laat staan dat ik voor mezelf op grootformaat afdrukken voor mezelf bestel. Ik weet dat mijn camera apparatuur er geschikt voor is, maar toch doe ik er veel te weinig mee. En ik kan je verklappen, wel doen want het is gewoon zo gaaf om je beeld af te drukken en op groot formaat tot leven laten komen.

Om te beginnen, een afdruk op aluminium dibond is hetzelfde als een afdruk op aluminium. Of wacht nee toch niet helemaal. Allereerst dibond is een veelgebruikt plaatmateriaal dat ingezet kan worden voor uiteenlopende toepassingen zoals: reclameborden, fotopanelen en wanddecoratie. Een foto afdruk op aluminium kan vaak op twee manieren. Met een witte toplaag of met een geborstelde toplaag. En dit is een persoonlijke keuze of dit past bij je foto op niet. In mijn geval heb ik gekozen voor de afwerking op witte toplaag, omdat ik een strakke presentatie wil.

Foto keuze

Arnhem oude brug

De keuze voor een afdruk op aluminium was snel gemaakt, blauwe uurtje van de Arnhemse John Frostbrug

Al vrij snel was ik er uit welke foto ik op aluminium wilde afdrukken. Net zoals met andere foto’s kiezen, kan ik altijd terugvallen op een overzichtelijke Lightroom catalogus.  De foto die ik in gedachten had voor een afdruk op dit industriële materieel, zou er eentje van het blauwe uur van de John Frostbrug moeten zijn. Immers een strakke plaat met in dit geval fijne sprekende blauwe kleuren.

Beeldkwaliteit en afdrukkwaliteit

woonkamer met foto afdruk John Frostbrug

Opvallende wanddecoratie aan de muur

Wat als eerste opvalt als je de woonkamer in loopt is de aandacht die de fijne kleuren van de afdruk geven. Mensen vragen zelfs: “Zitten er led lampjes in dit schilderij?’ Dat is natuurlijk wel een mooi compliment voor een afdruk, want het zegt iets over de kleuren en de details.

Bestelproces afdruk op aluminium

Het proces om de afdruk te bestellen begint zoals gezegd in Lightroom. In dit geval heb ik de foto op de maximale JPEG-resolutie geëxporteerd. Geen bijzondere dingen gedaan dan de foto afwerken zoals ik dat al eerder had gedaan. Ik moet zelfs bekennen dat mijn iMac beeldscherm niet gekalibreerd is. Dit is achteraf gezien helemaal goed gekomen.

De website van aluminiumstunter.nl is verder niet ingewikkeld. Er is vrij snel vindbaar wat je wil doen, namelijk een afdruk op aluminium bestellen.

  1. de eerste klik brengt je al direct op de juiste pagina. De groene button laat geen twijfel over wat je tweede klik moet zijn, begin met bestellen wat je iets verder naar onder op de pagina brengt naar personaliseren van je
  2. Hierbij upload je de foto en kies je uitsnede, frame dikte en formaat. Ook kun je hier je eigen formaat nog kiezen mocht het gewenste formaat er niet tussen staan. Ook zie je direct de kosten die er mee gemoeid zijn.
  3. De stap hierna helpt je door extra opties heen zoals keuze van het ophangsysteem. Ook heb je hier de optie om de foto te laten controleren. Ik heb dit wel gedaan, better safe than sorry als leek op afdruk gebied. Ook heb je hier nog de keuze om je foto te laten bewerken in zwart wit, sepia of collage.
  4. En als laatste stap een overzicht van je keuzes voordat je het definitief in de winkelmand legt. Kortom makkelijker dan dit wordt het gewoon niet. Meest opvallende, je hoge resolutie foto is binnen no time geüpload.

Levertijd afdruk op aluminium

En als je dan een foto op aluminium bestelt en betaald hebt begint normaliter het wachten. Gelukkig krijg je zoals je verwacht al snel een update. In mijn geval kreeg ik de volgende dag al een bericht dat mijn besteld product verzendklaar was. Om vervolgens nog geen drie dagen later DHL aan de deur te hebben met een keurig verpakte foto. Ook in de kartonnen verpakking was het artikel prima verpakt. Daarna is het een kwestie van het haakje erop schroeven en als laatste ophangen dan maar. Met dit als resultaat.

Conclusie

Afdruk op aluminium

Een afdruk op groot formaat, gewoon eens doen

Laat je niet afleiden door het woord stunter. Ze stunten misschien met de prijs, maar waar het ons om gaat is de kwaliteit. En die foto aluminium is prima voor elkaar. De afdruk is zuiver, gedetailleerd en nodigt uit om naar te blijven kijken. Ik heb de foto cadeau gedaan aan mijn zus en haar man en ik moet eerlijk zeggen dat ik daar een heel klein beetje veel spijt van heb! De foto is dankzij de vette kleuren en het grote formaat een genot om aan de muur te zien hangen. Kortom – probeer het zelf eens bij aluminiumstunter.nl. ik zag dat ze een leuke actie online hebben.

 

 

 

error: Content is protected !!