In deze korte blog neem ik jullie nog even mee terug naar de foto selectie Mei. Een fotomaand waarin ik sowieso met enkele fotovrienden onderweg ben geweest. Maar ook een maand waarin ik heb toegegeven aan het wederom proberen vast te leggen van de nationale trots, de Hollands tulp. Dit keer dankzij Sander Grefte met een matig geslaagde startrail boven het tulpenveld. Eigenlijk had ik nog een half uurtje langer moeten door fotograferen, maar goed dat bewaren we voor een volgende keer. Vaak terugkeren op een fotostekkie heb ik ook in de foto selectie Mei gedaan. Een nieuw bezoek aan Groningen heb ik onvermijdelijk verbonden met een bezoekje aan het Reitdiep.

Blue hour Arnhem in de foto selectie Mei

Duivelshuis te Arnhem in het blauwe uur in foto selectie Mei

Het fraai uitgelichte historische Arnhemse Duivelhuis in het blauwe uur.

Ook pakte ik in de maand Mei weer op wat ik eerder dit jaar had voorgenomen, fraaie avondfoto’s in het blauwe uur van Arnhem maken. Een van de hoogtepunten in de maand mei foto selectie was het moment aan de Jansbeek bij de watermolen in Sonsbeek in het gouden uur. Hoewel een wolkenband de foto ietwat in de weg zat om er echt iets spectaculairs van te maken. Toch een uniek moment kunnen vastleggen met mooie gouden tones. En precies op tijd om met de fraaie wilde begroeiing op het weiland van Sonsbeek te fotograferen. Terwijl ik kwam fotograferen was de boer namelijk al bezig het weiland te maaien. Na dit cadeautje had ik afgesproken met Arjan Almekinders die de afgelopen periode de ene na de andere super fraaie opname van Arnhem heeft laten zien. Dus samen in de omgeving van het gemeentehuis in Arnhem wat blue hour opnames gemaakt van een standpunt die ik eerder had gezien. Een mooie blue hour als bonus dus deze vrijdagavond. In de foto selectie Mei onderaan deze pagina bekijk je deze opname.

foto selectie Mei de Witte Villa Sonsbeekpark Armhem

De weelderig bloeiende weide met op de achtergrond de Witte Villa van Sonsbeekpark Arnhem

Voor dag en dauw de Betuwe in

Sinds tijden trok ik er ook weer op uit om een zonsopkomst te fotograferen. De condities waren optimaal. Er was mist voorspeld dus samen met Ronald ‘de echte betuwefotograaf.nu’ Verwijs een rondje Deil en omgeving gedaan. De foto van Molen de Vlinder die dit artikel siert is mijn favoriet van de maand mei. Hoewel de foto’s van het notenlaantje er ook mogen zijn. Bekijk de foto selectie Mei onderaan voor meer foto’s uit deze serie.

Life on Pixels & Matchday in de selectie Mei

Rockanje zonsondergang fotografie tijdens fotoselectie Mei

op het strand van Rockanje fotograferen tijdens zonsondergang

De maand was nog niet voorbij, want er stond nog een moment met Life on Pixels in Zeeland op het programma. Begonnen in West Kapelle onder zomerse condities. Daarna door naar de Zeelandbrug wat ik een behoorlijk lastig object blijf vinden om goed te fotograferen. Afgesloten met mijn voeten in het water, camera op statief en een heerlijk kleurrijk schouwspel tijdens zonsondergang vast kunnen leggen. Wat een gezelligheid en een feest was het hier weer. ’s Avonds bij Aline blijven logeren om de dag later in Spijkenisse onze pup te ontmoeten tijdes de puppy matchday bij Kennel van de Amandelgaard. Wat een heerlijk weekend zo vlak voor het begin van de maand Juni ter afsluiting van de maand mei.

foto selectie Mei: Toller Kashia voor het eerst voorgesteld aan ons gezien tijdens de Matchday.

Onze eerste kennismaking met onze eigen Toller, Baloo Kashia v.d. Amandelgaard

Onderstaand de foto selectie Mei

 

error: Content is protected !!