Januari 2015 ligt inmiddels achter ons. Sinds mijn foto avontuur begon in 2009, heb ik nog nooit zo weinig opnames gemaakt in een maand tijd! 6x erop uit geweest en slechts 165 foto’s, waarbij ik sinds kort wat experimenteer met HDR, dus een heleboel dubbele!

Je wordt als enthousiast fotograaf na verloop van tijd weliswaar iets selectiever, hebt van alles al gefotografeerd, maakt bewustere keuzes wat je fotografeert en wilt laten zien, maar toch…. de zin is er in de geest niet minder om. Dus hoe komt het dan toch dat ik zo fors minder gefotografeerd heb, terwijl de ideeënlijst lang zat is, maar de camera’s in de tas bleven.

Gaan of niet gaan?

Zaterdag een lege agenda, géén plannen – dus ruimte om er op uit te trekken om te fotograferen. Toen ik ’s ochtends tijdens het ontbijt het weerbericht bestudeerde (App Weather Pro) op basis daarvan maar besloten om samen met mijn vrouw de zoektocht naar een nieuwe zitbank voort te zetten. En dus niet gaan fotograferen. Dat was absoluut geen straf hoor, maar toen we de winkel uitliepen, zag ik dat er wonderschoon winterlicht was! Ja toen had ik wel weer even dat grmpffhhhhh @#$%!!! gevoel, zo van; “had-ik-toch-maar”. Bij thuiskomst dacht ik nog even zal ik gaan, maar het begon weer te regenen en guess what? Dan zie je even later ook nog eens foto’s van fotovrienden die naar de Hollandse kust waren gegaan – prachtige opnames…. en dat terwijl ik wel had bedacht zal ik… – maar een stem in mijn hoofd zei ‘nee joh – doe het niet….het weet, zo ver rijden enzovoort, enzovoort’! Kortom daar wordt je niet echt gemotiveerder door 🙁

Bucketlist

Heb ideeën genoeg om te fotograferen. Nadeel, het zijn locaties die niet dicht bij huis zijn en ook allemaal voor een first time visit, dus vaak ook nog kans dat je het niet vindt…… Dus voordat je dan de auto instapt, denk je misschien wel te lang na.  Vandaag (zondag) hetzelfde laken en pak. Bij vlagen mooi licht, maar géén zin om ergens héén te gaan, want het kan hier in Huissen wel mooi zijn, maar waar ga ik hier dan héén? Nog een keer naar Meinerswijk, de John Frostbrug, Huissen zelf??? Heb momenteel géén zin in bos of natuur, want dat is kaal,dor en saai is mijn mindset nu (dat was in de herfst wel anders!) Vandaag kon ik overdag ook niet vroeg weg, want ik had een verjaardag van mijn fotomaatje en vriend Patrick 🙂 (wat overigens géén straf is hoor!!! 🙂 dus dan misschien maar in mijn geliefde Blauwe Uur.

Winterdepressie soms?

Toch bij thuiskomst had ik het idee om dichtbij huis iets te gaan doen. Maar wat dan, waar dan? Weer sloeg de twijfel toe en bijna was ik weer niet gegaan, totdat ik een ingeving kreeg! Even wat gegoogled en zowaar de inspiratie kwam! De bovenstaande opname is daar het resultaat van….. en dus toch even gegaan en daarna een happy feeling, alhoewel happy…. je bent dan voor de eerste keer op die locatie om te fotograferen en dan is het wel even zoeken om het beeld te krijgen wat je voor ogen had. Deze foto komt daar dichtbij in de buurt…denk dat ik er maar snel tijdens de spits moet gaan staan, want wilde eigenlijk meer verkeersintensiteit op de weg….

Herken jij dit ook als fotograaf, dat je wel de zin hebt maar niet de motivatie om te gaan? Ben erg benieuwd hoe jij daar dan mee omgaat! Tips zijn welkom….. of is het gewoon dat het winter is?

//Dave

01-nldazuu-2015-0201

Afbeelding 1 van 6

 

error: Content is protected !!