Herken je dat fotografie zin na net een intensieve periode afgesloten te hebben waarin je voor jezelf een paar beauty van foto’s hebt geschoten. Zit je buiten, rustig door Instagram te scrollen, foto’s te faven op Flickr en op internet wat fotografie blogs te kijken – schiet het in eens weer door mijn hoofd: ‘Zal ik een blue hour gaan maken?’ ‘Should I stay or Should I go, of te wel fotografie zin.

fotografie zin met de Sigma sd Quattro H camera

bloesem gefotografeerd met de Sigma Art 35 mm. f/1.4 en de unieke sd Quattro H camera

Gek word ik ervan, want ik heb bijna altijd wel fotografie zin. Daarmee bedoel ik om met mijn camera in de weer te zijn of iets te gaan fotograferen. Okay, niet als ik in bed lig of als ik met mijn zoon op de tribune bij Vitesse zit. Maar op die momenten dat ik stil zit, dan knaagt er iets aan me. Dan ontstaat die drang om erop uit te gaan. Zit je in de auto zie je zo’n mooie bloeiende slingerende dijk, maar dan is de positie van de zon niet goed of is er geen mooie lucht. Of ben je thuis zie je in het gouden uur nog mooie wolken……dan is de fotografie zin maximaal aanwezig.

Ontstaan van fotografie zin

fotografie zin, Huissen Loovelden het Eiland

Soms als je echt je fotografie zin niet kunt bedwingen, dan is een plekje zoals dit om de hoek een uitkomst

Hoe het komt weet ik wel – het komt door de inspiratie van mooie fotobeelden die ik krijg als ik over de bekende podia rond surf en al helemaal als het van plekjes dichtbij huis zijn. Maar ook als ik vermoedens heb dat het een mooie zonsopkomst, zonsondergang of blue hour kan worden. Of zoals vanavond, wolken en de zon… Want een zonsondergang met wolken kan fraaie kleuren in de lucht geven. Dus hop dan even met de camera een blokje om. Helaas, zoals zo vaak, brengt dat niet altijd iets en dan was het even heerlijk buiten te zijn. Maar soms moet je gewoon niet willen gaan of willen toegeven aan je fotografie zin. Daarom onderstaande tip, althans de remedie die voor mij werkt bij fotografie zin.

Remedie tegen fotografie zin

nevelige avond tijdens zonsondergang

Na flinke regen en onweersbuien eerder die avond ontstond er later die avond nevel en dan is de fotografie zin onweerstaanbaar bij me

Soms geef ik niet toe aan deze fotografie zin. Wat dan helpt om te voorkomen dat ik aan mijn onrust toe ga geven? Enerzijds door lekker een boek te gaan lezen, door een fototijdschrift te bladen, een blog te schrijven zoals dit. Of even door mijn eigen omvangrijke Lightroom catalogus te bladeren.Dat laatst deed ik dus net – en bedacht me dat het wel leuk zou zijn om vanaf nu maandelijk de persoonlijke favorieten van in dit geval de maan April eens op een rijtje te zetten. En dat heb ik gedaan en voor ik het wist was de avond om! 

Kortom ga niet altijd weg en maak een selektie van beelden van bijvoorbeeld een vorige maand, zoals ik hieronder deed van April en vul op die manier anders je fotografie zin in.

Onderstaand de fotoselektie van April

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!