Voor je het weet was de maand September voorbij. Een maand waarin ik de camera eventjes ter zijde heb gelegd en in vergelijk met Augustus en nu Oktober redelijk weinig gefotografeerd heb. Weinig in de zin dat ik daadwerkelijk maar 7 foto momenten heb gepakt, met diverse hoogtepunten. In deze blog meer over deze hoogtepunten en mijn foto van de maand September zie je al boven aan!

Mistige zonsopkomst

landschapfotografie Sony A7III mist en zonsopkomst Hatertse en Overasseltse vennen

Een magische ochtend op de Hatertse en Overasseltse vennen

Met nog steeds de #heidekoorts aanwezig, startte mijn maand september met een vroege zonsopkomst bij de Hatertse en Overasseltse Vennen samen met Maarten Takens. En wat een ochtend was dit dan zeg! Een supermooie laag nevel over het ven en prachtige kleurrijke lucht. Zeker bij dit drukkere landschap hoef je geen dramatische lucht met wolken, nee juist de pastelachtige kleuren vormen in mijn ogen de perfecte mix met het landschap zoals we het aantroffen.

Molens in het licht

Molens, Kinderdijk, UNESCO werelderfgoed

Een kleurrijke zonsondergang bij de molens van werelderfgoed Kinderdijk

Onder avondfotografen is alom bekend dat begin september ook de fraaie molens van het werelderfgoed Kinderdijk een week lang in het licht staan. Samen met molen fotografie liefhebber Ronald Verwijs toog ik samen naar Kinderdijk toe. Een heerlijke kleurrijke zonsondergang viel ons ten deel en een kort maar niet minder fraai blue hour kon er ook nog gefotografeerd worden. Ook wel een uniek moment die ik al lang niet meer had meegemaakt. Ik wilde in het blauwe uur in BULB modus fotograferen. Maar ja nieuwe camera en nog weinig gebruikt in het door mij zo geliefde blauwe uur.

Kinderdijk in Floodlight, Blue hour windmolens van Kinderdijk

Blue hour windmolens van Kinderdijk

Frustratie

Dus kreeg ik op geen enkele manier de camera middels de app, die ik toen nog als afstandsbediening gebruikte, in deze BULB modus om langere sluitertijden dan 30 seconden te realiseren. Na paar minuten zoeken. En ja door vermoeidheid, ik was die ochtenden ervoor al telkens voor dag en dauw buiten geweest en dus vroeg opgestaan om te fotograferen. Werd ik behoorlijk sacherijnig en geïrriteerdheid dat ik het maar niet kon vinden. Op een zeker moment viel het kwartje. De camera stond op silent mode en daarmee kun je niet in BULB modus las ik in de handleiding die slim ingebouwd is de mobile app voor de Sony A7III. Van fouten leer je en zo kon ik alsnog deze foto maken J

Lest we Forget

John Frostbrug tijdens het blauwe uur

Sander Grefte klauterde tijdens het blauwe uur op de stenen en laat de schaalgrote van de iconische Arnhemse John Frostbrug perfect zien

September is voor mij als Arnhemmer en WWII geïnteresseerde nadrukkelijk gekoppeld aan Operation Market Garden en de slag om Arnhem. Ook wel beter bekend als een brug te ver. En dit is de voor mij in fotografie zo beroemde John Frostbrug waar ik al vele foto’s van heb gemaakt. Ik ben er maar liefst 3x geweest. De eerste keer tijdens het kijken of de brug al daadwerkelijk rood verlicht was en daarna nog omdat ik een ander idee had, wat helaas niet helemaal goed uitpakte. Uiteindelijk 3x is scheepsrecht, want samen met Sander Grefte en dankzij zijn gewaagde klim en klauterwerk kon ik alsnog een nieuwe originele foto maken van de iconische John Frostbrug. Overigens je kan nog steeds goed zien hoe door de enorme droogte van de afgelopen zomer de waterstand van de Rijn nog steeds behoorlijk laag staat.

CeWe colour fotowedstrijd Made in Holland

CeWe foto colour, Made in Holland fotowedstijd spoorwegmuseum Utrecht

Neuwsgierigheid is de bron van alle kennis in het spoorwegmuseum te Utrecht

Ook dit jaar had ik diverse foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd Made in Holland. Naast dat ik er mooie herinneringen aan heb met ooit de winnende foto in 2015, blijf ik dit een leuk event vinden. Het bracht me begin September naar Utrecht, waar zich het spoorwegmuseum bevindt. Hier heb ik alleen met de Sigma 50 mm. Art f/1.4 lens een fraaie serie foto’s bij elkaar gefotografeerd. In deze blog zie en lees je er meer over inclusief de foto’s van de Aarlandervener molens waar ik daarna ben wezen wandelen en fotograferen.

Een hollands tafereel in de Aarlander polder

Een hollands tafereel in de Aarlander polder

Hoogtepunt van de maand September; lang weekend fotograferen Côte d’Opale

Blue hour beginning bij Audresselles aan de Opaalkust

Blue hour beginning bij Audresselles aan de Opaalkust. Zoek Aline 😉

Ik heb er al 2 uitgebreide blogs aan gewijd. Maar het hoogtepunt van de maand September is wat mij betreft het fotoweekend aan de opaalkust samen met Aline van Weert. Alle ingrediënten waren er aanwezig om voordat we in het kleurrijke herfstfotografie gebeuren belanden bezig te zijn met landschapfotografie

September een maand met mooie hoogtepunten waarin ik alles heb mogen doen in mijn fotografiepassie, van zeelandschappen tot blue hour. Reportage fotografie tot kleurrijke mistige zonsopkomsten in een fraai natuurgebied. Wat een bofkont ben ik toch ook met een hobby als fotografie.

//Dave

error: Content is protected !!